Eczacılar alarm veriyor; “İflas noktasındayız”

Diyarbakır Eczacı Odası, şehirdeki eczacıların ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu duyurdu. “24 saat kesintisiz hizmet veren eczanelerimiz iflasın eşiğinde,” diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, artan enflasyon ve yükselen işletme maliyetleri nedeniyle eczanelerin giderek zor duruma düştüğünü ifade etti. Yaşar, “İlaç fiyatlarının yılda bir kez güncellenmesi Türkiye’de 30 bin noktada hizmet veren eczaneleri zor durumda bırakıyor. Son güncelleme maalesef bizleri daha da kötü bir duruma sürükledi,” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Ekspres’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Yaşar ayrıca, Türkiye genelindeki ilaç fiyatlandırma politikasının ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) protokollerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eczacıların, teknolojik ve kritik öneme sahip ilaçların Türkiye piyasasından çekilmesi ile başa çıkmak zorunda kaldığını, bu durumun hastaların ilaçlara erişimini zorlaştırdığını vurguladı.

Diyarbakır’daki eczacılar, her iki eczaneden birinin yüksek kredilerle ayakta kalmaya çalıştığını, bu durumun mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söylediler. Eczacılık hizmetlerinin devamlılığı için SGK ile olan protokollerin ivedilikle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, “Eczane varsa hayat vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için eczanelerin ayakta kalması şart,” dedi. (Güneydoğu Ekspres)

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Kabuğunu limonla kaynatıp içen yaşadı: Kolesterolden eser kalmayacak

Uzmanlara göre, bu karışım kolesterolü dengelemek isteyenlerin yeni gözdesi oldu. Kabuğunu limonla kaynatıp içmeniz yetiyor…

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat, sebebi işiniz olabilir

Fibromiyalji yorgunluk, kronik ağrı ve sindirim sorunlarıyla seyreden bir hastalık. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mert Sancar, “Gazetecilik, mimarlık, finans sektörü gibi meslekler ile uğraşanlarda veya işini sevmeyen kişilerde fibromiyalji sıklıkla görülebilir” dedi.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir