Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye, Stratejik Gıda Stok Merkezi olabilir

AA

Türkiye’nin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın (WFP), Türkiye’yi küresel ve bölgesel düzeyde “stratejik gıda stok merkezi” olarak görmek istediğini açıkladı. Bakan Yumaklı, “Tüm teknik değerlendirmeler tamamlandı. Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle, Türkiye’nin bu alandaki konumunu kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

İbrahim Yumaklı’nın bu açıklamaları, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) düzenlenen “Tarım Diplomasisi Atölyesi” etkinliğinde yapıldı. Tarımın artık bir üretim faaliyetinden öte, ülkeler arasında barışı ve işbirliğini güçlendiren bir stratejik diplomasi aracına dönüştüğünü vurgulayan Bakan Yumaklı, “Tarım Diplomasisi: Yeni Bir Dönemin Anahtarı” ifadesini kullandı.

Yumaklı, Türkiye’nin tarım diplomasisinde öncü bir ülke olduğunu ve uluslararası platformlardaki etkin rolüyle dikkat çekti. Aynı zamanda Türkiye’nin FAO, G20 ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kurumlarla yürüttüğü projelerle, uluslararası işbirliğiyle kalıcı çözümler üretmeye devam ettiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal gücünü ve stratejik merkez olma potansiyelini vurgulayarak, Türkiye’nin Avrupa’nın en yüksek tarımsal hasılasına sahip olduğunu ve dünya genelinde ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirtti. 32,6 milyar dolarlık tarımsal ihracat hacminin bu başarıyı kanıtladığını söyledi.

Bakan, WFP’nin Türkiye’yi stratejik stok merkezi olarak görmesine ilişkin detayları paylaşarak, Türkiye’nin güçlü lojistik kapasitesi ve gıda üretim gücü sayesinde bu rolü başarıyla üstlenebileceğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde ilerleyen sürecin gereken altyapısının hazır hale getirildiğini ifade etti.

Bakan Yumaklı, su kaynaklarının etkin kullanımı, iklim değişikliğine karşı alınan önlemler ve çölleşmeyle mücadeleye odaklanarak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Türkiye olarak uluslararası alanda çözümler üretmeye odaklandıklarını ve bu doğrultuda birçok uluslararası kuruluşla işbirliği yaptıklarını açıkladı.

“Türkiye, Kendine Yeterlilikte Stratejik Ürünlerde Güçlü”

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin stratejik ürünlerde kendine yeterli bir ülke olduğunu belirterek, sahip oldukları üretim kapasitesiyle krizlere karşı dirençli ve güçlü bir tarım altyapısına sahip olduklarını ifade etti.

Related Posts

Yetersiz sekülerler ezik sağcılara karşı

Cidden dünyanın en kabzımal sekülerleri ile en ezik sağcıları güzel ülkemize doluşmuş durumdalar. Bu da bizim büyük imtihanımıza dönüşmüş durumda. Aslında dışarıdan bakabilsek çok eğlenceli, çok neşeli bir durum ama her gün maruz kalınca kabak tadı veren bir ıstırap halini alıyor mesele. Dinlediniz mi Nevşin Mengü’yü bilmem. Tamı tamına şöyle söylüyor: “Aslında Fatih Sultan Mehmet, AK Parti’nin idealize edebileceği bir figür değil. Adam kaç dil konuşan bir adam. Fatih Sultan Mehmet aslında Türkiye’de

En düşük maaş 58 bin 94 TL oldu: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

İzmir Konak Belediyesi’nin şirketlerinden MER-BEL’de örgütlü Genel İş İzmir 5 Nolu Şube ile belediye adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki TİS görüşmeleri, 2 Mayıs’taki tam gün iş bırakma eyleminin ardından dün …

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir