Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek, ABD’deki Yatırımcı Toplantılarında Türkiye Ekonomisini Anlattı

Bakan Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD’de temaslarda bulundu. Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın düzenlediği yatırımcı toplantılarına katılarak Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantılarda Türkiye ekonomisinin güncel durumu ve gelecek döneme ilişkin perspektifi hakkında bilgi veren Şimşek, ekonomi programının enflasyonla mücadeleyi temel öncelik olarak belirlediğini vurguladı.

Enflasyonda Beklenen Gelişmeler

Şimşek, küresel piyasalardaki son durumu da değerlendirerek, sıkılaşan finansal koşulların ve zayıflayan dış talebin Türk ekonomisinde daha ılımlı bir büyüme sürecine yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, sıkılaşan finansal koşullar ve petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyon üzerinde olumlu etkiler yaratacağını belirtti ve enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası hedeflerine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Cari Açıkta Olumlu Görünüm

Şimşek, cari denge konusunda iyimser olduklarını ve cari açığın yıl sonunda tahminlerin altında kalabileceğine işaret etti. Yurt içi talepteki azalmanın ve enerji fiyatlarındaki düşüşün dış ticaret açığını daraltarak olumlu bir etki yaratacağını belirtti. Ayrıca, kamu harcamalarında disiplinin devam edeceğini ve gelir performansını kısıtlayabilecek büyüme hızlanmalarına karşı tedbirler alacaklarını açıkladı.

Şimşek, Türkiye’nin yatırım fırsatları ve reform gündemini de katılımcılara aktardı. Ülkenin ticarette korumacılığa karşı dirençli olduğunu vurgulayan Şimşek, bölgesel entegrasyon ve serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, sanayi politikaları, yeşil ve dijital dönüşüm ile altyapı yatırımlarına odaklanacaklarını ve Türkiye’nin küresel değer zincirlerindeki konumunu yükselteceklerini söyledi. Sunumların ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik reformları kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir