Çin ile havacılıkta yeni dönem! 15 yıl sonra sefer hakkı artıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Sivil Havacılığının Çin’le Yeni Anlaşmasını Duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında 13 Mayıs 2025 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Pekin’de gerçekleştirilen görüşmelerin Türk sivil havacılığı için büyük bir diplomatik ve sektörel başarıya işaret etti.

Haftalık Yolcu Seferi Hakkı 21’den 49 Frekansa Yükseldi

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Çin arasında yapılan anlaşmanın 15 yıl aradan sonra sefer haklarında gerçekleştirilen ilk artış olduğunu belirtirken, “İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkını 21 frekandan 49 frekansa çıkardık. Çin gibi küresel bir pazarda, Türk sivil havacılığı yeni bir dönemi başlatıyor.” dedi. Uraloğlu ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi’an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma imkanı sağlandığını da vurguladı.

Kargo Alanında Çifte Kazanç

Bakan Uraloğlu, Çinli taşıyıcıların hava kargo taşımacılığı seferlerine başlamasıyla haftalık 14 frekans olan kargo hakkının 28 frekansa çıkarılacağını belirtirken, “Bu artış, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik bölgesinde lojistik gücünü artıracak ve sürdürülebilir hale getirecek. Yolcu ve kargo kapasitesindeki bu artış, İstanbul Havalimanı’nı Doğu ile Batı arasındaki önemli küresel bir aktarma ve lojistik merkezi haline getirecek.” şeklinde konuştu.

Asya-Pasifik’te Stratejik Yükseliş

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son zamanlarda Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı anlaşmalara dikkat çekerek, “Şimdi Endonezya ve Singapur ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türk havayolu şirketleri, sadece uçuş yapmıyor; aynı zamanda kıtalar arası bağlantılar kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti belirleyen bir oyuncu haline geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Çin ve Mısır’dan ABD Doları’na karşı hamle: Yeni işbirliği dönemi başlıyor!

Çin ile Mısır arasında finans, dijital ödeme sistemleri ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında kapsamlı işbirliği adımları atıldı. İki ülke, yerel para kullanımı ve dijital altyapı entegrasyonu gibi alanlarda ortaklıklarını derinleştiriyor. Yapılan anlaşmalar, ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin işaretini veriyor.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dünya nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’de

Türkiye, 85 milyon 664 bin 944 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18’inci sırada yer alırken, çocuk ve genç nüfus oranında Avrupa ortalamasını aştı.

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

TBYD Başkanı açıkladı: Tuborg grubuna zam geldi!

ÖTV artışının ardından alkol fiyatlarında yeni zamlar uygulanmaya başlandı. İki büyük alkol grubuna gelen zamlar raflara yansıdı. Fiyat listeleri güncellenirken tüketiciler yeni etiketlerle karşılaştı.

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …