Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu eğitime başladı

Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Yola Çıktı

Samsun’da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu” projesi hayata geçirildi. Proje, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmayı ve bölgedeki firmaların dönüşüm sürecinde aktif rol alabilecek insan kaynağını güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış programına Samsun Vali Yardımcısı Vekili-Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz ve diğer ilgili isimler katıldı. Program kapsamında mühendislik bölümlerinden mezun veya son sınıf öğrencisi olan kadınlara yalın ve dijital dönüşüm alanlarında mesleki gelişim fırsatları sunulacak.

Program, katılımcılara Endüstri 4.0, yalın dönüşüm, dijital dönüşüm, dijitalleşme ve verimlilik konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Belirlenen genç kadın mühendislere üç aşamalı bir gelişim süreci sunulacak ve eğitim sonunda sertifika verilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise, Samsun’da kadın istihdamının artırılmasının ve teknolojiyle entegrasyonun önemi vurgulandı. Programın hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlar ise destek ve teşekkürlerini sundu.

Proje kapsamında, katılımcıların uygun firmalarda istihdam edilmesi de desteklenecek. Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç da programa destek veren isimler arasında yer alıyor.

Kadın Mühendisler Geleceğe Hazırlanıyor

Hayallerinde mühendislikle ilgili bir kariyer olan öğrenciler ise programın kendilerine büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Proje, kadın mühendislerin alanda daha fazla yer almasını ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına destek olmayı amaçlıyor.

İlgili Görsel: Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Görseli

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERDİ DEMİR – Ekonomi

Related Posts

Galaxy Watch 8 tasarımı sızdı! Yuvarlak yapıdan vazgeçiliyor

Henüz duyuru tarihi belli olmayan cihazlar için sızıntılar gelmeye devam ediyor. Sızdırılan yeni görseller, Samsung Galaxy Watch 8’in dairesel bir tasarımdan tamamen vazgeçtiğini gösteriyor.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir