Kamu sözleşmesinin aylardır imzalanmaması üzerine emekçi, bakanlık önüne gidiyor: İşçi sesini yükseltiyor

Günlük Brüt Ücretlerin Yükseltilmesi Talebi İçin Eylem Hazırlıkları

Türk-İş ve Hak-İş, geçtiğimiz ay yaptıkları görüşmelerde günlük brüt çıplak ücretleri bin 800 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin artırılması talebinde bulundu. Birinci altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 25 zam istenirken ikinci yılda da yüzde 25+25 zam talep edildi. Ayrıca ikinci altı aydan itibaren yüzde 10 refah payı ve enflasyon farkı talepleri de masada yer alıyordu. Ancak, yapılan 3 toplantıya rağmen herhangi bir sonuca varılamadı. Bu durum üzerine Tez-Koop-İş Sendikası, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapma kararı aldı.

İşverenden Alacaklıyız

Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, kamu işçilerinin 1 Ocak itibarıyla “kamu işvereninden alacaklı” olduklarını belirtti. Enflasyonun artmasıyla birlikte yoksulluk ve sefaletin etkilerinin daha da arttığını dile getiren Özgen, “Sözleşme imzalanmadığı için hala 2024 yılı ücretleriyle devam ediyoruz. Bu durum işçiler arasında büyük bir talep dalgasına yol açmaktadır. Ücret ve sosyal haklar net olmadığı için sözleşmeler de imzalanamıyor. Temmuz veya Ağustos’a kadar beklemek istemiyoruz çünkü bu süreçte para değer kaybediyor ve yoksulluk derinleşiyor. Yalnızca herhangi bir durumda imzalanması değil, yoksulluğu azaltacak ve enflasyondan etkilenmeyecek ücret zammı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türk-İş ile Gerilim

Ankara’da yapılacak eylem konusunda Türk-İş’ten onay almadıklarını belirten Tez-Koop-İş Sendikası İl Başkanı, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların eyleme katılma durumunun tüm başkanlarını bağlamadığını açıkladı. Türk-İş’e bağlı bir sendika olarak kendilerini meşru olmayan bir grup gibi göstermeye çalıştıklarını dile getiren başkan, Türk-İş İl Başkanının kendilerine talimat verme yetkisinin olmadığını belirtti.

Related Posts

Bakan Bayraktar açıkladı: Karadeniz’deki doğal gaz üretimi iki katına çıkıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Karadeniz’deki doğal gaz üretimini iki katına çıkaracak yüzer üretim platformunun 29 Mayıs’ta İstanbul Boğazı’nı geçeceğini bildirdi.

Ayakkabı sektöründe hareketlilik için “markalaşma” ve “yerli üretim” tavsiyesi

AYSAD Başkanı Sait Salıcı, Türkiye’de markalaşma ve yerli üretime önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Yani yerli, kendi markalarımızı değerli kılarsak eski rakamlara (ihracat rakamları) mutlaka ulaşırız. Yerli ile yere basmamız gerekiyor.” dedi.

Ekonomist Atilla Özkan’dan Önemli Uyarı: ‘Ani Duruş Riski Konuşuluyor!’

Cumhuriyet TV’de Ömer Can Talu’nun sorularını yanıtlayan Ekonomist Atilla Özkan, Türk ekonomisindeki son durumu değerlendirerek, artan işten çıkarmalar, rekor bütçe açığı ve “ani duruş” riskine dikkat çekti. Özkan, “Gıda hariç hiçbir sektörde geleceğe dair olumlu bir tablo görünmüyor” dedi.

Piyasada tarihi rekor sonrası binlerce yatırımcı etkilendi: Yarım milyar dolar buhar oldu!

Kripto para piyasasında son günlerde tarihi gelişmeler yaşanıyor. Piyasanın en yüksek hacimlisi Bitcoin perşembe günü 111 bin 800 doları aşarak rekor kırdı. Tarihi rekorun yaşandığı gün ise 133.569 yatırımcının parası buhar olurken, bu yükseliş birçok kişinin zarar etmesine yol açtı. Peki piyasaya ilişkin son tahminler neler? Yeni rekorlar gelecek mi? İşte detaylar…

Buğdayı kuraklık vurdu, çiftçi silaj desteği talep ediyor!

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Arpaç köyünde yaşayan buğday üreticileri, kurkalık nedeniyle buğday tarlalarında verim düşüklüğü yaşanacağı gerekçesiyle buğdaylarını silaj yaptırarak satıyor. Üreticiler, buğday silajına da devletin destek vermesini …

Bu Elon Musk’ın şah mat hamlesi: McDonald’s Tesla’yı nasıl kurtaracak

67 yaşındaki Jack Hartung, 1 Haziran’dan itibaren Tesla’nın yönetim kurulunda görev alacak ve Airbnb’nin kurucu ortaklarından Joe Gebbia’nın 2022’de ekibe katılmasının ardından dokuzuncu üye olacak. Hartung, büyük catering şirketlerinin finans …