Limanda uyuşturucu ve yolsuzluk skandalı:  Tonlarca kokain, rüşvet ve mafya ilişkileri

Almanya’nın Hamburg Limanı Kokain Kaçakçılığı ve Yolsuzlukla Sarsılıyor

Avrupa’nın üçüncü büyük limanı olan Almanya’nın Hamburg Limanı, son yıllarda kokain kaçakçılığı ve yolsuzluk skandalları ile sık sık gündeme geliyor. 2021 yılında limanda ele geçirilen 16 ton kokain, Avrupa’da gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonu olarak tarihe geçti.

Operasyonun ardından ortaya çıkan gelişmeler, sadece uyuşturucu trafiğini değil, devlet içindeki bozulmayı da gözler önüne serdi. The Guardian’ın haberine göre operasyonun başsavcısı Yashar G., kokain kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çeteye bilgi sızdırmakla suçlanarak 5 bin euro karşılığında tutuklanacak isimleri önceden bildirmekle suçlandı.

Hamburg’da uyuşturucu trafiği sadece dışarıdan gelen suç örgütleriyle sınırlı değil. Liman çalışanları, polisler, kamyon şoförleri ve güvenlik görevlileri de kaçakçılık faaliyetlerinde rol alıyor. Son olarak, iki liman işçisi, 480 kilo kokain taşımaya yardımcı oldukları ve planlarını bozmak isteyen bir çalışanı tehdit ettirdikleri gerekçesiyle hapse mahkum edildi.

Liman Polisinin Tüfek Talebi

Hamburg polisi, limandaki güvenlik tehdidinin büyüklüğüne dikkat çekerek, organize suç örgütlerinin oluşturduğu tehdidi gerekçe göstererek hafif makineli tüfek talebinde bulundu. Belçika polisinden gelen bir ihbar, Fransız çetelerin Hamburg limanına baskın düzenlemeyi planladıklarını ortaya çıkardı.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde de benzer vakalar yaşanıyor. Güneybatıdaki Baden-Württemberg eyaletinde bir polis memurunun İtalyan mafyasıyla ilişkili olduğu şüphesiyle tutuklandığı gibi Hannover, Frankfurt ve Bonn’da da çeşitli polis yetkililerinin uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı tespit edildi.

Uyuşturucu Ticareti Rekor Kırıyor

Kolombiya’da üretilen ve Avrupa’da tüketilen kokain ticareti rekor seviyelere ulaştı. Bir kilo kokainin Kolombiya’da 2 bin dolar olduğu halde Avrupa’da 40 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu yüksek kar, suç örgütlerine sadece maddi güç değil, devlet kurumlarına sızma imkanı da sağlıyor.

Uzmanlar, sadece uyuşturucu çetelerine odaklanmanın suçla mücadelede yetersiz olduğunu belirtiyor. Maastricht Üniversitesi’nden kriminolog Robin Hofmann, soruşturmaların suçlulara yardım eden avukatlar, politikacılar ve finans danışmanlarını da içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hamburg Liman İdaresi, güvenlik önlemlerini artırdığını açıklarken, Hamburg polis sözcüsü şu ana kadar polis memurlarının rüşvet aldığına dair kanıt olmadığını savundu. Ancak uzmanlar, Almanya’nın organize suç tehdidini henüz tam olarak kavrayamadığını ve yasal altyapının zayıflığının bu yapıları cesaretlendirdiğini ifade ediyor.

Related Posts

Osman Hamdi Bey’in kayıp tablosu 1 milyon sterline satıldı

19. yüzyıl Osmanlı ressamı Osman Hamdi Bey’e ait “Kahve Hazırlanıyor” tablosu, Londra’da düzenlenen müzayedede 1,3 milyon dolara satıldı.

Adana’da taksiciye korsan taksi dayağı

Adana’da taksi sürücüsü Ferhat S., uyarmak istediği korsan taksi sürücüsü ve yakınları tarafından dövüldü.

Trump: Papa olmak isterdim

ABD Başkanı Donald Trump, yeni Papa’nın kim olmasını istediğiyle ilgili soruya esprili bir dille, “Papa olmak isterdim. Bu benim bir numaralı tercihim olurdu” yanıtını verdi.

Rusya: “Kiev ile ön koşulsuz doğrudan müzakereden yanayız”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna ile ön koşulsuz doğrudan müzakerelere başlamaktan yana olduğunu açıkladı.

Tülay Hatimoğulları, aynı gafı tekrar yaptı: ‘Sayın Abdullah Bahçeli…’

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den bahsederken yine ‘Abdullah Bahçeli’ dedi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Ünlü Rock yıldızı 66 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü rock grubu The Alarm’ın solisti Mike Peters, 66 yaşında hayatını kaybetti. Üç yılı aşkın süredir kanserle mücadele eden sanatçının ölümü, sevenlerini yasa boğdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir